Program Alea

Program psihoterapevtskega zdravljenja odvisnosti od iger na srećo "Alea"

Program je razdeljen na tri stopnje. Nastal je na podlagi iskušenj zdravljenja drugih odvisnosti, ter na podlagi osebnih iskušenj soočanja z to odvisnosjo v družini. Koterapevta sta Daniela Fiket, dr.med. specializantka psihiatrije in transakcijski analitik-svetovalec, ter Mislav Klarić, bivši odvisnik od iger na srećo. 

Prva stopnja zdravljenja je intenzivna, izvaja se trikrat tedensko in vključuje tako odvisnika, kot svojca. Cilj je uzpostavitev abstinence, edukacija svojca in odvisnika, ter podpora in pomoč odvisnikom in svojcem v krizni situaciji. 

Druga stopnja zdravljenja je nadaljevalna stopnja, izvaja se 2 krat tedensko ter vključuje odvisnika in svojca. Za cilj ima vzdrževanje abstinence, postopno prevzemanje odgovornosti za finance in izdelava finančnega načrta, strukturiranje časa, reševanje notranjih konfliktov in družinskih ter partnerskih konfliktov. 

Tretja stopnja je vzdrževalna stopnja, v kateri se cilji določajo na osnovi individulanih potreb. Zdravljenje se lahko nadaljuje v skupini ali individualno, odvisno od potreb in dogovora. 

Skupina se sestaje v Ljubljani, v primeru zadostnega interesa se lahko organizira tudi v Kopru.

Opomba: Program se trenutno ne izvaja, lahko se vključite v individualno terapijo. Za informacije nas, prosim, kontaktirajte!

Cena: 200€/mesec (intenzivna stopnja)